18 maart 2001
nr. 37

 

Vanaf 9 maart zijn Shortie's weblog en short magazine gecombineerd. Tegelijkertijd zullen ze vanaf nu vrijwel dagelijks worden ge-update.

Shortie's is een weblog-achtige pagina, met overpeinzingen van John Piek. De naam Shortie's komt voort uit het plan om mini-columns te gaan schrijven, zeer korte opinie-tekstjes voortgekomen uit invallen naar aanleiding van het dagelijkse nieuws.

Voorhout

Vandaag ben ik voor een interview in Voorhout geweest (bij Leiden). Ik had nog nooit eerder van het plaatsje gehoord, en ik was ook heel verbaasd dat er een station bleek te zijn. 

Voorhout is geloof ik wel een beetje een slaapstad als ik het goed heb gezien, maar het is al erg oud, en vanuit de trein vallen direct de vele molens in de omgeving op (hoewel die geloof ik meer in de buurt van Leiden lagen).

   

 

 

 

Fantatsic Networks verzorgt dagelijks het zogenaamde opvallende nieuws, dat je niettemin verder nergens zult aantreffen omdat de andere media het laten liggen...

16-03-2001

Whistle-kikker

(van onze verslaggever)

Milieu-activisten hebben op het strand bij Zandvoort en in de duinen enkele exemplaren aangetroffen van de zeer zeldzame en met uitsterven bedreigde whistle-kikker. Deze kikkers heten zo, omdat ze gaan fluiten als ze in de anaalstreek worden gestimuleerd. Dit fluitgedrag zorgt ervoor dat de vrouwelijke exemplaren van de soort tijdens de paring niet weglopen. Volgens de bekende bioloog Midas Dekkers vinden de vrouwtjes er namelijk 'niets aan' en wordt door het fluiten het voortbestaan van de soort in stand gehouden.

Een woordvoerder van het projectontwikkelaarsconsortium dat voor het strand bij Zandvoort een vliegveld in zee wil bouwen zegt, dat zijn consortium de zaak niet vertrouwt: "Volgens ons hebben de activisten de beestjes er zelf eerst losgelaten. Verder gaat het volgens ons helemaal niet om zogenaamde whistle-kikkers, maar om gewone boomkikkertjes, waar de milieu-activisten kleine fluitjes in de anus hebben gepropt." Een vorm van ernstige dierenmishandeling volgens de vliegveldbouwers. De zaak ligt ondertussen bij de rechter, om zo door middel van een kort geding het leggen van de eerste steen voor het vliegveld, door enkele hoogwaardigheidsbekleders in een miniduikboot aanstaande donderdag, te voorkomen.



vervolg -->