Steun het Manifest voor het Houden van Vee!

(reageren) Shortie's is een weblog-achtige pagina, met overpeinzingen van John Piek. De naam Shortie's komt voort uit het plan(...) om mini-columns te gaan schrijven, zeer korte opinie-tekstjes voortgekomen uit invallen naar aanleiding van het dagelijkse nieuws.
Woensdag
23mei 2001
(15:28)

Kartonnen doos te klein of kat te groot??


Vrijdag
18mei 2001
(23:40)

Dit berichtje stond op 16 februari 2001 in het treinblad Spits. Ik heb het toen uitgescheurd, en bewaard. Ik was het eigenlijk al vergeten, en een paar week later ben ik aan een serie verhaaltjes begonnen voor de site van een paar kennissen. Dit waren soortelijke nieuwsberichtjes, maar dan verzonnen. Ik was hiertoe geïnspireerd door het vermaarde DPA (Dorrestijns Pers Agentschap) van Hans Dorrestijn, en ook op het blad met nepnieuwsberichten De Nieuwe, die als ik mij niet vergis Pieter Storms een paar jaar geleden op de markt bracht. Kennelijk heeft dit berichtje daarbij toch ook een rol gespeeld. Ik vraag me af of deze wél waar is. Ik ben van plan om mijn berichtjes uit maart binnenkort op een aparte pagina van Shortie's bij elkaar te zetten, ter vermaak. (Ik weet niet wat ik wat dat betreft van dit artikel moet denken. Mag je hierom lachen? Misschien wel als het níét waar is.)

Deze is dus níét echt:

Totaal behaarde baby

(van onze correspondent)

In Bristol, Engeland kreeg de 23-jarige Sandy vorige week een totaal behaarde baby van 11 pond. Verbaasd was zij hier wel over "Mijn vriend heeft geen eens borsthaar", sprak zij tegenover onze reporter, "en hij is nog broodmager ook." Een te hulp geschoten medisch specialist van de NHS kon ook geen verklaring geven voor de inderdaad uiterst sterk behaarde boreling: "Dit is een zeldzaam verschijnsel, en geen besmettelijke ziekte. Maar een dergelijke speling van de natuur komt hier in het Verenigd Koninkrijk zeer weinig voor."  

 


Dinsdag
16mei 2001
(17:16)

Op naar de supermarkt!?

Voor het geval het bij de pomp nog duurder wordt: slaolie in plaats van diesel. Het scheelt zo'n 40 ct per liter, en het schijnt gewoon te kunnen. (enig probleem: je auto stinkt geweldig naar een oliebollenkraam).

http://www.dreiegmbh.de


Dinsdag
15mei 2001
(16:16)

Open e-mailbrief aan directie en vakbonden van de NS (3)

To: "Algemeen VVMC" <avlith@vvmc.demon.nl>
From: John Piek <johnpiek@xs4all.nl>
Subject: Re: Open e-mail...
Cc: 

Hallo Adrie,

Het mailtje, dat ik eerst alleen voor publicatie op mijn site geschreven heb, maar dat ik uiteindelijk ook verstuurd heb geeft mijn frustratie wel aan. Ik ben journalist (voor diverse vakbladen, een omroepgids en in het verleden ook een aantal keren voor de Koppeling), en ik heb een hekel aan autorijden. Het meeste van de interviews en reportages doe ik dus per trein.

Mijn vader was 43 jaar lang conducteur (standplaatsen Roosendaal, Dordrecht en Amersfoort) en heeft enige betrokkenheid gehad bij de oprichting van de FSV destijds. Verder ben ik vroeger spoorweghobbyïst geweest, en ik word nog steeds warm van binnen als ik een oud stationsgebouw zie, dus er is wel wat betrokkenheid. De hele gang van zaken is voor mij als buitenstaander echter van een verbijstende onbegrijpelijkheid. Het probleem is, zonder veel kennis van zaken helemaal niet zo ingewikkeld, en doet zich in het bedrijfsleven heel vaak voor. Er moeten personen worden vervoerd. In dit geval over rails. Dat soort dingen wordt door de meeste bedrijven met kennis van zaken en zonder veel problemen uitgevoerd. Hier begint het echter te knarsen in mijn hoofd, omdat mijn vader (als ik het goed heb is hij als hoofdconducteur gestopt in 1981) al fel gekant was tegen het voor hem vermaledijde rondje rond de kerk. Daarmee zou voor hem de bodem vandaan worden uitgeslagen onder de belangrijkste motivatie om het bedrijf zo lang trouw te blijven. Blijft voor mij echter dat ik me toch als klant moet opstellen. Ik vind het allemaal zodanig vervelend dat ik inderdaad overweeg om maar een mooie Smart-miniauto te kopen, en voorzover dat mogelijk is, mijn werk voor de eerstkomende jaren dan maar per auto te gaan doen.

Groeten (bedroefd en zonder leedvermaak), van John Piek


Dinsdag
15mei 2001
(14:16)

Open e-mailbrief aan directie en
vakbonden van de NS (2)

Antwoord van de VVMC (site):

From: "Algemeen VVMC" <avlith@vvmc.demon.nl>
To: "John Piek" <johnpiek@xs4all.nl>
Subject: Re: Open e-mail...
Date: Tue, 15 May 2001 13:59:26 +0200

Hoi,

Lees eens op onze website de berichten onder "signaal" en pers.

Alle afspraken zijn daar de vinden in het openbaar dus!

Veel lees(d) vermaak

M. vr. gr.

Adrie van Lith


Dinsdag
15mei 2001
(10:20)

Open e-mailbrief aan directie en vakbonden van de NS

Open e-mail van Shortie aan de directie en de vakbonden van de Nederlandse Spoorwegen:

Beste directie en actievoerenden,

Met zorg heb ik kennisgenomen van de volgende akte in de opera (of is het operette?) over de afschaffing van het openbaar vervoer op de rails in Nederland. Op zich kan ik me nog voorstellen dat u afwilt van een uitvinding die al twee eeuwen terug haar intrede heeft gedaan in onze toen nog nauwelijks geïndustrialiseerde samenleving. Wel vind ik het jammer, want ik zat altijd heel graag in de trein. En waarom moet dat nou zo ingewikkeld, en heeft u niet gewoon uw besluit in alle openbaarheid bekend gemaakt? Maar ik kan me ook wel voorstellen dat u het misschien chiquer vindt, en zeker leuker om het bedrijf te laten instorten op een manier zoals de Romeinen destijds met hun keizerrijk hebben laten gebeuren. Ik vind alleen wel dat u met wat meer respect had moeten omgaan met de mensen aan wie u zo schade berokkent, maar misschien ontleent u ook wel extra genoegen aan het leedvermaak. Niettemin wil ik u dus veel succes (en plezier) wensen bij de definitieve afronding van uw activiteiten in de komende maanden. 

Shortie 

P.S. weet u misschien nog een leuke tweedehands auto te koop?


Vrijdag
11mei 2001
(22:00)

De afgelopen dagen een paar pagina's van mij een face-lift gegeven en/of gegevens toegevoegd.

www.taal-links.nl

www.shorties.nl/ram


Woensdag
9mei 2001
(16:50)

Witje is (geheel in tegenstelling tot mijzelf) erg enthousiast over de afwas. Van iedere vork die ik afdroog wil ze geen glimp missen, en ze volgt ieder voorwerp totdat het precies is opgeborgen. Verder is ze stapelgek op het afwasschuim, maar daar moet ze vanaf blijven omdat ze dat (vermoedelijk vanwege de citroensmaak) steeds probeert op te eten.


Zondag
29april 2001
(09:40)

Deze week een paar dagen ziek geweest, en nu zit ik geweldig in tijdnood.

Ik kwam deze leuke link nog tegen voor gratis(!) antivirussoftware: http://www.antivirus.cai.com


Woensdag
25april 2001
(12:16)

Woensdag alweer. Het zit allemaal een beetje in het slop de laatste dagen.

Nou ja, een vrolijk verhaal wil altijd wel helpen.

Het verhaal van de Konartel en de Knijsterbek. Twee boeiende figuren!

De konartel en de knijsterbek woonden in een groot bos. Niemand had nog ooit een konartel gezien, maar het was een interessant figuur die konartel; en de knijsterbek, ja de knijsterbek... Het was een erg groot bos en de bomen stonden soms zo dicht op elkaar gepakt dat je door de bomen het bos niet meer zag. De konartel en de knijsterbek waren onafscheidelijk. Zag je de konartel, zag je de knijsterbek! Zag je de knijsterbek, dan zag je de konartel niet, want niemand had nog ooit een konartel gezien!!

(uit mijn geheugen opgediept stukje uit een oude voorstelling van Bram en Freek, 'Interieur' als ik mij niet vergis)

 

Zondag
22april 2001
(12:16)

OPMERKELIJK: 

 

Zondag
22april 2001
(10:02)

Ik heb mijn site Taal-Links gisteren weer eens aangepast. Dat was vanaf januari al niet meer gebeurd. Dat is een beetje onterecht, want de site wordt best goed bezocht, en meestal door een vaste groep aanhangers. Ik heb de lay-out geheel veranderd, een dode link verwijderd en een paar nieuwe links toegevoegd. Er moet nog wel wat aan gebeuren, en ik wil er binnenkort nog een aantal aan toevoegen. (zie Taal-Links).

Ook heb ik gisteren wat gedaan aan mijn pagina over Wim T. Schippers. Daar doe ik ook veel te weinig aan (maar ja, ik houd een heleboel pagina's bij, gisteren ook nog betaald ge-HTMLd). Ik heb toestemming van VPRO en de kunstenaars om een aantal videofragmenten op de site van Wim T. te zetten, en gisteren heb ik o.a. een nieuw fragment geplaatst. (Wim T. Schippers-page) De video-fragmenten heb ik ook toegevoegd aan het Shortie's-archief.


Donderdag
19april 2001
(21:48)

Nieuwe Witje-foto's

Vorige week vrijdag gemaakt.

 

 


Actie!

 

 

vervolg -->